3 рецепти шикарної домашньої наливки: краще за будь-який дорогий алкоголь з магазину

Домашня наливка – найкращий спосіб зберегти врожай та поправити здоров’я. Це дивовижний напій із фруктів, ягід та трав, які виросли на вашому городі, міцність його – 20 градусів.

Такий алкоголь ви не купите в жодному магазині. Приготувати його можна самостійно, це просто та швидко. Будуть новорічні та різдвяні свята, порадуйте себе та близьких смачною наливкою! Також дивіться домашній рецепт наливки з вишні за цим посиланням https://flexi.com.ua/?p=5508.

Ми підібрали для вас 3 святкові, зимові та неймовірно смачні рецепти наливки, яка прикрасить ваш стіл і зробить ваш вечір душевним.

Наливка «Святкова»

Насичений колір, аромат, що бадьорить і непередаваний, і відмінний смак напою не залишить байдужим нікого.

Вам знадобиться:

  • чорна смородина – 200 г;
  • червона смородина – 200 г;
  • журавлина – 200 г;
  • мандарин зі шкіркою – 40 г;
  • кориця – 2 палички;
  • горілка – 0,5 л;
  • цукор – 300 г.

Спосіб приготування

Ягоди помити, висушити, помістити в сулію.

Засипати спеції, залити горілкою, закупорити та наполягати один місяць у сонячному місці. Наприклад, на підвіконні.

Готову наливку процідити, віджати ягоди та перелити у чисту ємність.

Напій подавати до столу охолодженим.

3 рецепти шикарної домашньої наливки: краще за будь-який дорогий алкоголь з магазину

Виноградна наливка «Ізабелла»

Не нудотна, з терпким смаком та незвичайним ароматом. Для гурманів та справжніх поціновувачів.

Вам знадобиться:

  • виноград Ізабелла – 2 кг;
  • цукор – 700 г;
  • вода – 350 мл;
  • горілка – 0,7 л.

Спосіб приготування

  1. Пересипати виноград у велику банку та розім’яти, щоб він дав сік.
  2. Всипати цукор та перелити воду. Все перемішати. Шийка банки перев’язати чистою марлею і залишити її на 3-4 дні до початку бродіння.
  3. Після того, як процес бродіння пішов поставити гідрозатвор.
  4. Через 30-40 днів зняти його та профільтрувати напій через марлю та вату.
  5. Долити горілку та перемішати. Додати цукор, якщо хочеться міцніше, долити алкоголь.
  6. Закрити банку кришкою та дати напою настоятися протягом 7 днів.

Апельсинова наливка

Вам знадобиться:

  • розведений водою етиловий спирт (40-45%) або горілка – 1 л;
  • апельсин – 2 шт.

Вибирайте стиглі фрукти без кісточок. За бажання можна додати цукор, але в класичному рецепті він не використовується.

Спосіб приготування

  1. Апельсини добре помити, нарізати невеликими кубиками разом із шкіркою і перекласти до банку.
  2. Залити фрукти горілкою чи спиртом.
  3. Щільно закрити банку. Збовтати її та залишити наполягати на 7-8 днів. Щодня необхідно струшувати наливку, щоб вона перемішувалась.
  4. Залишається профільтрувати напій через вату, і налив готовий!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *