Домашня наливка – найкращий спосіб зберегти врожай та поправити здоров’я. Це дивовижний напій із фруктів, ягід та трав, які виросли на вашому городі, міцність його – 20 градусів.
Такий алкоголь ви не купите в жодному магазині. Приготувати його можна самостійно, це просто та швидко. Будуть новорічні та різдвяні свята, порадуйте себе та близьких смачною наливкою! Також дивіться домашній рецепт наливки з вишні за цим посиланням https://flexi.com.ua/?p=5508.
Ми підібрали для вас 3 святкові, зимові та неймовірно смачні рецепти наливки, яка прикрасить ваш стіл і зробить ваш вечір душевним.
Наливка «Святкова»
Насичений колір, аромат, що бадьорить і непередаваний, і відмінний смак напою не залишить байдужим нікого.
Вам знадобиться:
- чорна смородина – 200 г;
- червона смородина – 200 г;
- журавлина – 200 г;
- мандарин зі шкіркою – 40 г;
- кориця – 2 палички;
- горілка – 0,5 л;
- цукор – 300 г.
Спосіб приготування
Ягоди помити, висушити, помістити в сулію.
Засипати спеції, залити горілкою, закупорити та наполягати один місяць у сонячному місці. Наприклад, на підвіконні.
Готову наливку процідити, віджати ягоди та перелити у чисту ємність.
Напій подавати до столу охолодженим.
Виноградна наливка «Ізабелла»
Не нудотна, з терпким смаком та незвичайним ароматом. Для гурманів та справжніх поціновувачів.
Вам знадобиться:
- виноград Ізабелла – 2 кг;
- цукор – 700 г;
- вода – 350 мл;
- горілка – 0,7 л.
Спосіб приготування
- Пересипати виноград у велику банку та розім’яти, щоб він дав сік.
- Всипати цукор та перелити воду. Все перемішати. Шийка банки перев’язати чистою марлею і залишити її на 3-4 дні до початку бродіння.
- Після того, як процес бродіння пішов поставити гідрозатвор.
- Через 30-40 днів зняти його та профільтрувати напій через марлю та вату.
- Долити горілку та перемішати. Додати цукор, якщо хочеться міцніше, долити алкоголь.
- Закрити банку кришкою та дати напою настоятися протягом 7 днів.
Апельсинова наливка
Вам знадобиться:
- розведений водою етиловий спирт (40-45%) або горілка – 1 л;
- апельсин – 2 шт.
Вибирайте стиглі фрукти без кісточок. За бажання можна додати цукор, але в класичному рецепті він не використовується.
Спосіб приготування
- Апельсини добре помити, нарізати невеликими кубиками разом із шкіркою і перекласти до банку.
- Залити фрукти горілкою чи спиртом.
- Щільно закрити банку. Збовтати її та залишити наполягати на 7-8 днів. Щодня необхідно струшувати наливку, щоб вона перемішувалась.
- Залишається профільтрувати напій через вату, і налив готовий!