Рецепт класичної шарлотки з яблуками, яка танутиме в роті

Класичний рецепт шарлотки з яблуками. Він неймовірно простий і містить лише п’ять інгредієнтів. Ви витратите 20 хвилин на приготування та отримаєте шарлотку, яка танутиме в роті.

Класичний рецепт шарлотки з яблуками. Він неймовірно простий і містить лише п’ять інгредієнтів. Ви витратите 20 хвилин на приготування та отримаєте шарлотку, яка танутиме в роті.

Шарлотка – торт, який ми знаємо з дитинства. Ви, напевно, пам’ятаєте, як її готувала мама чи бабуся. Тісто виходило повітряним, а зверху утворювалася цукрова скоринка. Ви можете спекти шарлотку з ніжнішою скоринкою, додати в начинку ягоди або горіхи.

У цьому пирозі зійшлися традиції німецької, англійської та французької кулінарії. За однією з версій, класичний російський варіант приготували у Лондоні на початку ХІХ століття. Французький шеф-кухар імператора Олександра I створив простий та смачний пиріг. Спершу блюдо отримало назву «паризької шарлотки», але пізніше стало «charlotte russe» – «російською шарлоткою».

Рецепт класичної шарлотки з яблуками, яка танутиме в роті

Складові

  • Яблука кислі – 600 Грамів
  • Цукор – 160 Грамів
  • Борошно – 160 Грамів
  • Яйця – 4 Штуки
  • Сіль – 1 Дрібка

Енергетична цінність

  • Калорійність: 139 ккал
  • Білки 0 г
  • Жири 0 г
  • Вуглеводи 24 г

Рецепт класичної шарлотки з яблуками, яка танутиме в роті

Спосіб приготування

Підготуйте усі продукти. В окремій мисці збийте яйця з цукром та щіпкою солі. Суміш має посвітлішати і стати густою. Проведіть лінію віночком, якщо вона залишилася на пару секунд, значить вийшла потрібна консистенція. Якщо лінія одразу зникає – продовжуйте збивати.

Яблука вимийте, очистіть, виріжте серцевину і наріжте часточками.

Просійте борошно і додайте частинами в яєчно-цукрову масу. Перемішуйте лопаткою знизу догори. Дійте обережно, щоб зберегти легкість тесту. Якщо хочете додати шарлотці вологості, покладіть столову ложку жирної сметани або розтопленого масла.

Форму для випікання вистеліть пекарським папером, змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Вилийте половину тесту та розрівняйте. Викладіть половину яблук: рухайтеся від бортів по спіралі до центру. Тісто, що залишилося, і яблука викладете аналогічним способом. Посипте корицею.

Випікати на 180 градусах близько 20-30 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною шпажкою. Якщо тіста не залишилося, значить шарлотку можна виймати.

Традиційно в шарлотку кладуть кислі яблука. Можете взяти сезонні або антоновку. У тісто можете додати за бажання волоські горіхи або мигдаль, ягоди чи варення. Це додасть вашій шарлотці цікавий смак та аромат. Можете залишити класичну варіацію: яблука з корицею.

Посипте готову шарлотку цукровою пудрою, наріжте порційно і подавайте з кулькою ванільного морозива.

Яблука можна нарізати не лише часточками, а й кубиками. У цьому випадку додайте їх повністю в тісто, перемішайте і викладіть масу у форму для випікання.

Шарлотка – приголомшливий ніжний пиріг з яблуками. Інгредієнти прості та недорогі, як і рецепт. Готуйте класичний варіант або вигадуйте свій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *